Lasagne med højt protein indhold
Lasagne
Smag på min sunde version af den italienske klassiker, lasagne. Den er fyldt med grøntsager, som er med til at give næring og masser af smag. Normalt er lasagne lavet på bechamel eller mornay sauce, hvilket er blevet byttet ud med hytteost for at bevare den cremede ost, som hører sig til. Dette gør den mindre fed, end en den klassiske version.
Antal: 4 personer
INGREDIENSER
- Lasagneplader 400 g
- Hytteost 125 g
- friske mozzarellakugler
Tomatsauce
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 potte frisk basilikum
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. sukker
- salt og peber
Fyld
- 300 g squash
- 300 g gulerødder
- ½ spidskål
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 tsk. tørret timian
- salt og peber
- 500g hakket oksekød
SÅDAN GØR DU
Tomat sauce
- Pil og hak løg og hvidløg.
- Steg løg og hvidløg i 1-2 minutter i en gryde med olie.
- Tilsæt hakkede tomater, bouillon, basilikumblade (gem lidt til pynt), oregano og sukker, og lad tomatsaucen småkoge under låg i 10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
Fyld
- Pil løget, og hak det groft.
- Tilsæt oksekød og brun af.
- Skyl squash, skræl gulerødder, og skær begge dele i tern.
- Skyl spidskål, og hak den fint.
- Steg løg, squash, gulerødder og spidskål på en pande med olie i ca. 5 minutter.
- Krydre grøntsagerne med timian, salt og peber.
- Bland det hele med tomat saucen.
Lasagnen
- Tænd ovnen på200°
- Kom lidt af kødsaucen i bunden.
- Læg et lag lasagneplader oven på efterfulgt af et lag med kødsauce et lag hytteost.
- Gentag med resten af fyldet, og slut af med et kødsauce.
- Pluk mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel den på toppen.
Bag lasagnen i ovnen i30 minutter, til pastapladerne er møre, og osten er gylden.
Pynt med basilikum, og servér.
Vil du have inspiration til flere sunde snacks, kan du hente mit gratis snack hæfte i shoppen
eller har du brug for hjælp til at slippe af med snackeriet, så kan du kontakte mig på kontakt@thefirststep.dk
så kan vi tage en uforpligentende samtale. Husk at det er muligt at tabe sig uden at skulle sige farvel til alle de ting, du nyder.
Læs evt. blogindlægget “hvis vi er hvad vi spiser – er du så en snack?”
Hvis du har lyst er du hjerteligt velkommen i vores gratis gruppe på facebook “livsstil og sundhed”